Jedini regionalni Unity sertifikovani program

Unity: Start

Unity: Start kurs održava se kao redovan kurs, ali i kao kurs prilagođen srednjoškolcima.

 

Unity: Start je kurs koji traje pet nedelja, kreiran tako da polaznike upozna sa osnovnim principima razvoja video-igara koristeći jednu od najpoznatijih i najrasprostranjenijih tehnologija na svetu – Unity game engine.

Ovaj kurs predstavlja prvi i osnovni deo Unity sertifikovanog programa. Obuhvata osnovno upoznavanje svih alata u okviru Unity programa. Po završetku kursa, polaznici će biti spremni da sami naprave prototip igre po svojoj zamisli i steći će znanje neophodno za naredne, naprednije kurseve Unity sertifikovanog programa ili dalje samostalno usavršavanje u oblasti razvoja video-igara. Kurs je namenjen polaznicima sa širokim spektrom interesovanja za različite discipline: dizajn, ilustracija, animacija, programiranje, 3D modelovanje, game design, level design i dr.

Kurs pokriva sledeće oblasti, između ostalog:

 • proces dizajna video-igara
 • pravljenje nivoa, 2D i 3D objekata
 • collideri i fizika
 • osnove skriptanja
 • osnove animacije
 • korišćenje partikl sistema
 • kreiranje korisničkog interfejsa za video-igru
 • korišćenje materijala i tekstura
 • ubacivanje zvuka u video-igru
 • kreiranje menija za projekat
 • stvaranje interaktivne aplikacije, build podešavanja

Nastava će se odvijati u prostorijama kompanije Eipix Entertainment, opremljenim najsavremenijom tehničko-tehnološkom infrastrukturom potrebnom za razvoj video-igara.

Predavač

Kurs vodi Aleksandar Đokić, level designer u kompaniji Eipix Entertainment sa decenijskim iskustvom rada kao level designer, game designer i project lead na brojnim gejmerskim projektima u kompanijama iz Srbije, Nemačke i Estonije, te kao saradnik u nastavi za predmet „Uvod u računarske igre” na Univerzitetu Metropoliten.

Broj polaznika

Broj polaznika je ograničen na šest polaznika po kursu.

Sertifikat

Po završetku kursa polaznici dobijaju jedinstven numerisan Eipix Academy sertifikat kojim se potvrđuje da je kandidat uspešno savladao obuku. Nakon što su odslušali sva četiri kursa Unity sertifikovanog programa, polaznici stiču pravo da polažu Unity Certified Developer test. Polaznici koji uspešno polože test stiču zvanje Unity Certified Developer.

Unity 3D

Ova multiplatformska tehnologija objedinjuje sve procese neophodne za razvoj jedne video-igre: importovanje i obradu 3D i 2D grafike, animaciju, programiranje i zvuk. Jednostavnije rečeno, koristi se za pravljenje video-igara od početka do kraja. U pitanju je game engine na koji se oslanjaju nebrojene kompanije i nezavisni studiji širom sveta, a spisak igara koje ga koriste kao pokretačku tehnologiju kreće se od AAA naslova poput Heartstone: Heroes of Warcraft, mobilnih igara poput Pokemon Go, pa sve do indie naslova poput Ori and the Blind Forest, Superhot, Kerbal Space Program. Obavezan je alat za sve koji razmatraju budućnost u bilo kojoj specijalizovanoj oblasti razvoja video-igara, a u isto vreme pruža mogućnost da potpuno samostalno realizujete projekte po sopstvenoj zamisli.

Neophodna predznanja:

 • osnovno poznavanje rada na računaru


Redovni kurs:

Početak kursa:
25. jul 2017.

Trajanje kursa:
Pet nedelja (ukupno 30 časova), dva puta nedeljno

Termini održavanja nastave:
utorak, 16h – 18:30h
četvrtak, 16h – 18:30h

Cena kursa:
56.000 RSD

Akcijska cena:
48.000 RSD

Cena kursa u okviru Unity sertifikovanog programa:
43.000 RSD

*ukoliko se polaznik odluči za pohađanje sva četiri kursa Unity sertifikovanog programa

Kurs za srednjoškolce:

Početak kursa:
29. april 2017.

Trajanje kursa:
Pet nedelja (30 časova), jednom nedeljno

Termini održavanja nastave:
subota, 11h – 15:30h

Cena kursa:
56.000 RSD

Akcijska cena:
43.000 RSD

UNITY SERTIFIKOVANI PROGRAM


OSTALI KURSEVI UNITY SERTIFIKOVANOG PROGRAMA: