Jedini regionalni Unity sertifikovani program

Unity: Start

Unity: Start je kurs koji traje pet nedelja, kreiran tako da polaznike upozna sa osnovnim principima razvoja video-igara koristeći jednu od najpoznatijih i najrasprostranjenijih tehnologija na svetu – Unity game engine.

Ovaj kurs predstavlja prvi i osnovni deo Unity sertifikovanog programa. Obuhvata osnovno upoznavanje svih alata u okviru Unity programa. Po završetku kursa, polaznici će biti spremni da sami naprave prototip igre po svojoj zamisli i steći će znanje neophodno za naredne, naprednije kurseve Unity sertifikovanog programa ili dalje samostalno usavršavanje u oblasti razvoja video-igara. Kurs je namenjen polaznicima sa širokim spektrom interesovanja za različite discipline: dizajn, ilustracija, animacija, programiranje, 3D modelovanje, game design, level design i dr.

Kurs pokriva sledeće oblasti, između ostalog:

 • proces dizajna video-igara
 • pravljenje nivoa, 2D i 3D objekata
 • collideri i fizika
 • osnove skriptanja
 • osnove animacije
 • korišćenje partikl sistema
 • kreiranje korisničkog interfejsa za video-igru
 • korišćenje materijala i tekstura
 • ubacivanje zvuka u video-igru
 • kreiranje menija za projekat
 • stvaranje interaktivne aplikacije, build podešavanja

Nastava će se odvijati u prostorijama kompanije Eipix Entertainment, opremljenim najsavremenijom tehničko-tehnološkom infrastrukturom potrebnom za razvoj video-igara.

Predavači

Aleksandar Đokić | Predavač na kursu u Novom Sadu

Aleksandar je level designer u kompaniji Eipix Entertainment. Decenijsko iskustvo u industriji razvoja video-igara sticao je kao level designer, game designer i project lead radeći na brojnim projektima u kompanijama iz Srbije, Nemačke i Estonije, ali i kao saradnik u nastavi za predmet Uvod u računarske igre na Univerzitetu Metropoliten.

Branislav Vajagić | Predavač na kursu u Beogradu

Branislav je gejmer od kad zna za sebe, a profesionalno se bavi razvojem video-igara već 16 godina. Razvijao je prvu AAA igru sa ovih prostora. Nakon toga radio je kao CTO u kompaniji LevelBit, a potom kao tehnički direktor u razvojnom timu TabTale. Kao technology lead u kompaniji Eipix Entertainment Branislav trenutno radi na velikoj tactical sword fighting igri. Osim programiranja, interesuje ga game design.

Vanja Belić | Predavač na kursu u Beogradu

Nakon što je diplomirala na smeru Informacioni sistemi i tehnologije na Fakultetu organizacionih nauka, Vanja je odabrala da se profesionalno razvija u okviru brzorastuće gejming industrije, gde je aktivna dve i po godine. Prvo iskustvo je stekla u kompaniji Endtimes Studio razvijajući VR igre pritom koristeći Unreal engine. U kompaniji Eipix Entertainment radila je na VR i free-to-play video-igrama, a trenutno, kao Unity programer, radi na velikom tactical sword fighting projektu.

Milan Veljković | Predavač na kursu u Beogradu

Milan Veljković ima šestogodišnje iskustvo u industriji razvoja video-igara, a već pet godina aktivno kotisti Unity 3D engine. Milan je trenutno gameplay programer u kompaniji Eipix Entertainment gde je radio na VR i free-to-play projektima, a trenutno je deo tima koji razvija veliku tactical sword fighting video-igru.

Broj polaznika

Broj polaznika je ograničen na šest polaznika po kursu.

Sertifikat

Po završetku kursa polaznici dobijaju jedinstven numerisan Eipix Academy sertifikat kojim se potvrđuje da je kandidat uspešno savladao obuku. Nakon što su odslušali sva četiri kursa Unity sertifikovanog programa, polaznici stiču pravo da polažu Unity Certified Developer test. Polaznici koji uspešno polože test stiču zvanje Unity Certified Developer.

Unity 3D

Ova multiplatformska tehnologija objedinjuje sve procese neophodne za razvoj jedne video-igre: importovanje i obradu 3D i 2D grafike, animaciju, programiranje i zvuk. Jednostavnije rečeno, koristi se za pravljenje video-igara od početka do kraja. U pitanju je game engine na koji se oslanjaju nebrojene kompanije i nezavisni studiji širom sveta, a spisak igara koje ga koriste kao pokretačku tehnologiju kreće se od AAA naslova poput Heartstone: Heroes of Warcraft, mobilnih igara poput Pokemon Go, pa sve do indie naslova poput Ori and the Blind Forest, Superhot, Kerbal Space Program. Obavezan je alat za sve koji razmatraju budućnost u bilo kojoj specijalizovanoj oblasti razvoja video-igara, a u isto vreme pruža mogućnost da potpuno samostalno realizujete projekte po sopstvenoj zamisli.

Neophodna predznanja:

 • osnovno poznavanje rada na računaru

Kurs u Novom Sadu:

Početak kursa:
23. januar 2017.

Trajanje kursa:
Pet nedelja (ukupno 30 časova), dva puta nedeljno

Termini održavanja nastave:
utorak, 16h – 18:30h
četvrtak, 16h – 18:30h

Cena kursa:
56.000 RSD

Akcijska cena:
48.000 RSD

Cena kursa u okviru Unity sertifikovanog programa:
43.000 RSD

*ukoliko se polaznik odluči za pohađanje sva četiri kursa Unity sertifikovanog programa

Kurs u Beogradu:

Početak kursa:
7. februar 2017.

Trajanje kursa:

Pet nedelja (ukupno 30 časova), dva puta nedeljno

Termini održavanja nastave:
biće definisani u poslepodnevnim časovima po dogovoru sa polaznicima

Cena kursa:
56.000 RSD

Akcijska cena:
48.000 RSD

Cena kursa u okviru Unity sertifikovanog programa:
43.000 RSD

*ukoliko se polaznik odluči za pohađanje sva četiri kursa Unity sertifikovanog programa

UNITY SERTIFIKOVANI PROGRAM


OSTALI KURSEVI UNITY SERTIFIKOVANOG PROGRAMA: