Jedini regionalni Unity sertifikovani program

Unity: Progres

Unity: Progres je kurs koji traje pet nedelja, kreiran da znanja stečena na osnovnom kursu (Unity: Start) podigne na znatno viši nivo, kao i da pruži značajnu nadogradnju znanja svim polaznicima koji već vladaju osnovama rada u Unity programu.

Ovaj kurs predstavlja napredni deo Unity sertifikovanog programa i obuhvata detaljnije i dublje upoznavanje alata u okviru Unity programa. Po završetku kursa, polaznici će biti spremni da svoje ideje i postojeće prototipove video-igara dovedu na viši nivo kompleksnosti, steći će dublje poznavanje procesa razvoja video-igara i upoznavanje alata, kao i veštine i smernice za dalje samostalno usavršavanje u oblasti razvoja video-igara. Kurs je namenjen polaznicima sa solidnim osnovnim poznavanjem rada u Unity programu i širokim spektrom interesovanja za različite discipline: dizajn, ilustracija, animacija, programiranje, 3D modelovanje, game design, level design i dr.

Kurs pokriva sledeće oblasti, između ostalog:

 • procesi i specijalizacija u studiju za razvoj video-igara
 • dizajn dokumentacije: GDD i TDD
 • importovanje i napredna obrada 3D i 2D grafike
 • napredni rad sa materijalima i 3D mapama
 • osvetljenje
 • naprednije Unity skriptanje
 • sistem navigacije i pathfindinga
 • podešavanja kamere
 • napredne mehanike u video-igrama, različiti vidovi korisničnog inputa
 • specifičnosti pravljenja video-igara za različite platforme

Nastava će se odvijati u prostorijama kompanije Eipix Entertainment, opremljenim najsavremenijom tehničko-tehnološkom infrastrukturom potrebnom za razvoj video-igara.

Predavači

Aleksandar Đokić | Predavač na kursu u Novom Sadu

Aleksandar je level designer u kompaniji Eipix Entertainment. Decenijsko iskustvo u industriji razvoja video-igara sticao je kao level designer, game designer i project lead radeći na brojnim projektima u kompanijama iz Srbije, Nemačke i Estonije, ali i kao saradnik u nastavi za predmet Uvod u računarske igre na Univerzitetu Metropoliten.

Branislav Vajagić |  Predavač na kursu u Beogradu

Branislav je gejmer od kad zna za sebe, a profesionalno se bavi razvojem video-igara već 16 godina. Razvijao je prvu AAA igru sa ovih prostora . Nakon toga radio je kao CTO u kompaniji LevelBit, a potom kao tehnički direktor u razvojnom timu TabTale. Kao technology lead u kompaniji Eipix Entertainment Branislav trenutno radi na velikoj tactical sword fighting igri. Osim programiranja, interesuje ga game design.

Vanja Belić |  Predavač na kursu u Beogradu

Nakon što je diplomirala na smeru Informacioni sistemi i tehnologije na Fakultetu organizacionih nauka, Vanja je odabrala da se profesionalno razvija u okviru brzorastuće gejming industrije, gde je aktivna dve i po godine. Prvo iskustvo je stekla u kompaniji Endtimes Studio razvijajući VR igre pritom koristeći Unreal engine. U kompaniji Eipix Entertainment radila je na VR i free-to-play  video-igrama, a trenutno, kao Unity programer, radi na velikom tactical sword fighting projektu.

Milan Veljković |  Predavač na kursu u Beogradu

Milan Veljković ima šestogodišnje iskustvo u industriji razvoja video-igara, a već pet godina aktivno kotisti Unity 3D engine. Milan je trenutno gameplay programer u kompaniji Eipix Entertainment gde je radio na VR i free-to-play projektima, a trenutno je deo tima koji razvija veliku tactical sword fighting video-igru.

Broj polaznika

Broj polaznika je ograničen na šest polaznika po kursu.

Sertifikat

Po završetku kursa polaznici dobijaju jedinstven numerisan Eipix Academy sertifikat kojim se potvrđuje da je kandidat uspešno savladao obuku.
Nakon što su odslušali sva četiri kursa Unity sertifikovanog programa, polaznici stiču pravo da polažu Unity Certified Developer test. Polaznici koji uspešno polože test stiču zvanje Unity Certified Developer.

Unity 3D

Ova multiplatformska tehnologija objedinjuje sve procese neophodne za razvoj jedne video-igre: importovanje i obradu 3D i 2D grafike, animaciju, programiranje i zvuk. Jednostavnije rečeno, koristi se za pravljenje video-igara od početka do kraja. U pitanju je game engine na koji se oslanjaju nebrojene kompanije i nezavisni studiji širom sveta, a spisak igara koje ga koriste kao pokretačku tehnologiju kreće se od AAA naslova poput Heartstone: Heroes of Warcraft, mobilnih igara poput Pokemon Go, pa sve do indie naslova poput Ori and the Blind Forest, Superhot, Kerbal Space Program. Obavezan je alat za sve koji razmatraju budućnost u bilo kojoj specijalizovanoj oblasti razvoja video-igara, a u isto vreme pruža mogućnost da potpuno samostalno realizujete projekte po sopstvenoj zamisli.

Neophodna predznanja:

 • odslušan jedan od navedenih kurseva, odnosno vladanje znanjima koja pokrivaju:
  • Unity: Start
  • Unity: Osnove razvoja video-igara
  • Unity: Osnove programiranja za video-igre
 • po potrebi, biće realizovano testiranje zarad procene predznanja zainteresovanih polaznika

Kurs u Novom Sadu:

Početak kursa:
30. septembar 2017.

Trajanje kursa:
Pet nedelja (ukupno 30 časova), dva puta nedeljno

Termini održavanja nastave:
ponedeljak, 16h – 18:30h
četvrtak, 16h – 18:30h

Cena kursa:
69.000 RSD

Akcijska cena:
56.000 RSD

Cena kursa u okviru Unity sertifikovanog programa:
49.000 RSD

*ukoliko se polaznik odluči za pohađanje sva četiri kursa Unity sertifikovanog programa

Kurs u Beogradu:

Početak kursa:
Forimiranje grupe u toku

Trajanje kursa:
Pet nedelja (ukupno 30 časova), dva puta nedeljno

Termini održavanja nastave:
ponedeljak, 16h – 18:30h
četvrtak, 16h – 18:30h

Cena kursa:
69.000 RSD

Akcijska cena:
56.000 RSD

Cena kursa u okviru Unity sertifikovanog programa:
49.000 RSD

*ukoliko se polaznik odluči za pohađanje sva četiri kursa Unity sertifikovanog programa

UNITY SERTIFIKOVANI PROGRAM


OSTALI KURSEVI UNITY SERTIFIKOVANOG PROGRAMA: