Jedini regionalni Unity sertifikovani program

Unity: Partikli

Unity: Partikli kurs održava se kao redovan kurs, ali i kao vikend kurs.


Unity: Partikli je specijalistički kurs koji traje tri nedelje, kreiran da znanja vezana za partikle (particle) sisteme stečena na osnovnom kursu (Unity: Start) podigne na znatno viši nivo, kao i da pruži značajnu nadogradnju znanja svim polaznicima koji već vladaju osnovama rada u Unity programu.

Ovaj kurs predstavlja napredni deo Unity sertifikovanog programa i obuhvata detaljno upoznavanje Unity partikl sistema (sistema animacije čestica). Radi se o nezaobilaznom i moćnom oružju za kreiranje širokog spektra specijalnih efekata: vatre, dima, magle, kiše, snega, magijskih i fantastičkih efekata karakterističnih za video-igre sa RPG elementima i dr. Baratanje partikl sistemima je neophodna veština za sve koje interesuju specijalni efekti u video-igrama, filmu i animaciji.

Po završetku kursa polaznici će steći napredno poznavanje procesa kreiranja i manipulacije partikl sistemima u Unity programu, kreiranja kompleksnih specijalnih efekata od više partikl sistema, kao i veštine i smernice za dalje samostalno usavršavanje. Kurs je namenjen polaznicima sa solidnim osnovnim poznavanjem rada u Unity programu i širokim spektrom interesovanja za različite discipline: animacija, 3D modelovanje, dizajn, ilustracija, programiranje, game design, level design i dr.

Kurs pokriva sledeće oblasti, između ostalog:

 • detaljna analiza i primena svih parametara partikl sistema
 • stvaranje jednostavnih partikl sistema
 • stvaranje kompleksnih partikl efekata
 • kreiranje fluidnih partikl efekata
 • kreiranje pokretnih partikl efekata
 • kreiranje projektila
 • kreiranje atmosferskih efekata
 • optimizacija partikl sistema
 • kontrola partikl sistema preko skripte

Nastava će se odvijati u prostorijama kompanije Eipix Entertainment, opremljenim najsavremenijom tehničko-tehnološkom infrastrukturom potrebnom za razvoj video-igara.

Predavač

Kurs vodi Aleksandar Đokić, level designer u kompaniji Eipix Entertainment sa decenijskim iskustvom rada kao level designer, game designer i project lead na brojnim gejmerskim projektima u kompanijama iz Srbije, Nemačke i Estonije, te kao saradnik u nastavi za predmet „Uvod u računarske igre” na Univerzitetu Metropoliten.

Broj polaznika

Broj polaznika je ograničen na šest polaznika po kursu.

Sertifikat

Po završetku kursa polaznici dobijaju jedinstven numerisan Eipix Academy sertifikat kojim se potvrđuje da je kandidat uspešno savladao obuku.
Nakon što su odslušali sva četiri kursa Unity sertifikacionog programa, polaznici stiču pravo da polažu Unity Certified Developer test. Polaznici koji uspešno polože test stiču zvanje Unity Certified Developer.

Unity 3D

Ova multiplatformska tehnologija objedinjuje sve procese neophodne za razvoj jedne video-igre: importovanje i obradu 3D i 2D grafike, animaciju, programiranje i zvuk. Jednostavnije rečeno, koristi se za pravljenje video-igara od početka do kraja. U pitanju je game engine na koji se oslanjaju nebrojene kompanije i nezavisni studiji širom sveta, a spisak igara koje ga koriste kao pokretačku tehnologiju kreće se od AAA naslova poput Heartstone: Heroes of Warcraft, mobilnih igara poput Pokemon Go, pa sve do indie naslova poput Ori and the Blind Forest, Superhot, Kerbal Space Program. Obavezan je alat za sve koji razmatraju budućnost u bilo kojoj specijalizovanoj oblasti razvoja video-igara, a u isto vreme pruža mogućnost da potpuno samostalno realizujete projekte po sopstvenoj zamisli.

Neophodna predznanja:

 • odslušan jedan od navedenih kurseva, odnosno vladanje znanjima koja pokrivaju:
  • Unity: Start
  • Unity: Osnove razvoja video-igara
  • Unity: Osnove programiranja za video-igre
 • po potrebi, biće realizovano testiranje zarad procene predznanja zainteresovanih polaznika

Redovni kursevi:

Početak kursa:
10. jul 2017.

Trajanje kursa:
Tri nedelje (ukupno 10 časova), dva puta nedeljno

Termini održavanja nastave:
ponedeljak, 16h – 17:30h
četvrtak, 16h – 17:30h

Cena kursa:
32.000 RSD

Akcijska cena:
28.000 RSD

Cena kursa u okviru Unity sertifikacionog programa:
24.000 RSD

*ukoliko se polaznik odluči za pohađanje sva četiri kursa Unity sertifikacionog programa

Vikend kursevi:

Početak kursa:
Po formiranju grupe

Trajanje kursa:
Tri nedelje

Termini održavanja nastave:
subota, 11h – 15:30h

Cena kursa:
32.000 RSD

Akcijska cena:
28.000 RSD

Cena kursa u okviru Unity sertifikacionog programa:
24.000 RSD

*ukoliko se polaznik odluči za pohađanje sva četiri kursa Unity sertifikacionog programa

UNITY SERTIFIKOVANI PROGRAM

OSTALI KURSEVI UNITY SERTIFIKOVANOG PROGRAMA: