Unity: Osnove programiranja za video-igre

Kurs trenutno nije aktivan. Ukoliko ste zainteresovani možete kontaktirati sa nama kako bismo vas obavestili o ponovnom pokretanju istog ili sličnih kurseva.

 

Unity: Osnove programiranja za video-igre je kurs u trajanju od pet nedelja, kreiran tako da polaznike upozna sa osnovnim principima programiranja video-igara u jednoj od najpoznatijih i najrasprostranjenijih tehnologija – Unity game engine.

Po završetku kursa polaznici će biti spremni da samostalno razviju 2D igru određenog obima, i steći će znanje neophodno za naredni, napredniji kurs ili samostalno dalje usavršavanje u oblasti programiranja za video-igre. Kurs je namenjen polaznicima sa osnovnim znanjima objektno orijentisanog programiranja.
Broj polaznika ograničen je na šest učesnika po kursu.
Nastava će se odvijati u prostorijama kompanije Eipix Entertainment, opremljenim najsavremenijom tehničko-tehnološkom infrastrukturom potrebnom za razvoj video-igara.

Predavač

Kurs vodi Zlatko Radojčić, gameplay programmer u kompaniji Eipix Entertainment, sa višegodišnjim iskustvom rada na nagrađivanim projektima za različite platforme, kako u okviru Eipixa, tako i kao CEO i project lead u kompaniji Pixembly.

Broj polaznika

Broj polaznika je ograničen na šest polaznika po kursu.

Unity 3D

Ova multiplatformska tehnologija objedinjuje sve procese neophodne za razvoj jedne video-igre: importovanje i obradu 3D i 2D grafike, animaciju, programiranje i zvuk. Jednostavnije rečeno, koristi se za pravljenje video-igara od početka do kraja. U pitanju je game engine na koji se oslanjaju nebrojene kompanije i nezavisni studiji širom sveta, a spisak igara koje ga koriste kao pokretačku tehnologiju kreće se od AAA naslova poput Heartstone: Heroes of Warcraft, mobilnih igara poput Pokemon Go, pa sve do indie naslova poput Ori and the Blind Forest, Superhot, Kerbal Space Program. Obavezan je alat za sve koji razmatraju budućnost u bilo kojoj specijalizovanoj oblasti razvoja video-igara, a u isto vreme pruža mogućnost da potpuno samostalno realizujete projekte po sopstvenoj zamisli.

Neophodna predznanja:

  • osnovno poznavanje koncepata programiranja
  • osnovno poznavanje objektno orijentisanog programiranja

Početak kursa:
21. novembar 2016.

Termini održavanja nastave:
ponedeljak, 19h – 21:30h
četvrtak, 19h – 21:30h

Cena kursa:
250 €

*u dinarskoj protivvrednosti prema srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate