Unity: My First Game

Unity: My First Game je jedinstveni kurs namenjen osnovcima, kreiran tako da polaznike upozna sa osnovama najpopularnijeg softvera današnjice – Unity, sa akcentom smeštenim na praktičan rad i efektivno prototipovanje video-igara.

 

Kroz četiri pažljivo osmišljena projekta (video-igre), polaznici će steći osnovna znanja i veštine za rad u Unity softveru, kao i poznavanje procesa prototipovanja igre, strukturiranja projekta i, na kraju, pravljenja gotove video-igre, koja se odmah može testirati na PC računaru. Rezultat svake vikend seanse je samostalna video-igra koju uz mentorstvo predavača na licu mesta prave sami polaznici, uz mogućnost nadogradnje datih projekata kroz dodatni individualni angažman.

 

Unity 3D

Ova multiplatformska tehnologija objedinjuje sve procese neophodne za razvoj jedne video-igre: importovanje i obradu 3D i 2D grafike, animaciju, programiranje i zvuk. Jednostavnije rečeno, koristi se za pravljenje video-igara od početka do kraja. U pitanju je game engine na koji se oslanjaju nebrojene kompanije i nezavisni studiji širom sveta, a spisak igara koje ga koriste kao pokretačku tehnologiju kreće se od AAA naslova poput Heartstone: Heroes of Warcraft, mobilnih igara poput Pokemon Go, pa sve do indie naslova poput Ori and the Blind Forest, Superhot, Kerbal Space Program. Obavezan je alat za sve koji razmatraju budućnost u bilo kojoj specijalizovanoj oblasti razvoja video-igara, a u isto vreme pruža mogućnost da potpuno samostalno realizujete projekte po sopstvenoj zamisli.

 

Nakon kursa polaznici će savladati:

  • snalaženje u Unity softveru
  • kreiranje i modifikovanje 3D scena i objakata u okviru scene
  • implementacija i osnovna manipulacija materijalima, fizikom, svetlima, efektima, skriptom, korisničkim interfejsom
  • sposobnost pravljenja jednostavnih prototipova, pravljenja i pokretanja aplikacije (video-igre).

 

Predavač:

 

Kurseve vodi Ivan Francuski koji je education manager u kompaniji Eipix Entertainment i Unity Certified Developer sa višegodišnjim iskustvom u produkciji video-igara (2D art, level design), kao i obuci 2D ilustratora i level designera. Stekao je dva zvanja mastera, iz oblasti grafike i novih likovnih medija. Pored angažmana u Eipixu, radi kao docent na Univerzitetu Educons i kao gostujući predavač na Univerzitetu Floride, na predmetima u vezi sa razvojem video-igara.

 

Broj polaznika:

 

Šest

Polaznici:

Od 11 do 14 godina.

Neophodna predznanja:

 

Kako je ovo početni nivo kursa, jedini preduslov je osnovno poznavanje rada na računaru.


Kurs u Beogradu:

Početak kursa:
18. novembar 2017.

Trajanje kursa:
Četiri nedelje, jednom nedeljno

Termini održavanja nastave:
biće definisani po dogovoru sa polaznicima

Cena kursa:

40.000 RSD

Kurs u Novom Sadu:

Početak kursa:
18. novembar 2017.

Trajanje kursa:
Četiri nedelje, jednom nedeljno

Termini održavanja nastave:
biće definisani po dogovoru sa polaznicima

Cena kursa:

40.000 RSD