Dizajn karaktera: Koncept art


Dizajn karaktera
 je serija mesečnih kurseva čiji je cilj da polaznike osposobe za kompletnu izradu karaktera – od ideje, preko skice i razrade, sve do finalnog rada spremnog da uđe u produkciju. Namenjen je svima koji razmatraju karijeru artista u kreativnim industrijama. Kursevi se sastoje od teorijskog i praktičnog dela, pružaju znanje i razvijaju veštine polaznika, uz stalnu superviziju predavača.

Kurs Koncept art polaznike upoznaje sa tehnikama i principima dizajna karaktera, od faze skice i razvoja ideje, preko razrade, sve do finalizacije koncepta. Kroz pažljivo osmišljene zadatke, kurs simulira rad u svetskoj produkciji stripa i video-igara pripremajući polaznike za realne zahteve industrije.

Tokom kursa polaznici će razviti veštine izrade dizajna karaktera na osnovu opisa i zahteva klijenta, istraživačkog rada, izrade varijacija i nadogradnje postojećih rešenja. Takođe, upoznaće se i sa tehnikama finalizacije dizajna.

Nastava će se odvijati u Novom Sadu i Beogradu u prostorijama kompanije Eipix Entertainment, opremljenim najsavremenijom tehničko-tehnološkom infrastrukturom potrebnom za razvoj video-igara i stripa.

Predavač

Kurseve vodi Harvi Nazareno Bunda, Corel Painter Master, koncept artist, ilustrator i predavač sa preko deset godina iskustva u kompanijama poput Lucas Arts, Marvel i Matel. Trenutno radi kao art direktor na naslovima Eipixovog brenda Imagine Incredible koji je posvećen produkciji autorskog stripa i digitalnom izdavaštvu. Njegov art portfolio možete pogledati ovde.

Broj polaznika

Broj polaznika je ograničen na sedam polaznika po kursu.

Neophodna predznanja:

  • neophodno je osnovno znanje engleskog jezika, jer će kursevi biti održani na tom jeziku
  • poželjno je poznavanje rada u rasterskim grafičkim programima (Photoshop, Manga Studio, Clip Studio Paint i sl)
  • prilikom prijave, poželjno je poslati portfolio sa primerima radova iz oblasti vizuelnih umetnosti (tradicionalne/digitalne tehnike, različiti mediji)

 


Kurs u Beogradu:

Početak kursa:
Septembar

Trajanje kursa:
Osam nedelja (24 časa), dva puta nedeljno

Termini održavanja nastave:
biće definisani u poslepodnevnim časovima po dogovoru sa polaznicima

Cena kursa:
55.000 RSD

Akcijska cena:
40.000 RSD

Kurs u Novom Sadu:

Početak kursa:
Septembar

Trajanje kursa:
Osam nedelja (24 časa), dva puta nedeljno

Termini održavanja nastave:
biće definisani u poslepodnevnim časovima po dogovoru sa polaznicima

Cena kursa:
55.000 RSD

Akcijska cena:
40.000 RSD