Dizajn karaktera za video-igru i strip

Ilustracija i anatomija

Dizajn karaktera za video-igru i strip je serija mesečnih kurseva čiji je cilj da polaznike osposobe za kompletnu izradu karaktera – od ideje, preko skice i razrade, sve do finalnog rada spremnog da uđe u produkciju. Namenjen je svima koji razmatraju karijeru artista u kreativnim industrijama. Kursevi se sastoje od teorijskog i praktičnog dela, pružaju znanje i razvijaju veštine polaznika, uz stalnu superviziju predavača.

Kurs Ilustracija i anatomija, jeste uvod u dizajn karaktera, što podrazumeva ovladavanje anatomijom kao jednom od ključnih veština neophodnih za stvaranje superiornog karakter arta. Cilj kursa jeste da polaznici razviju sposobnost analitičkog mišljenja i posmatranja, kao i da se upoznaju sa formom i funkcijom ljudske muskulature. Na kraju kursa biće osposobljeni da nacrtaju osnovni model koji će se koristiti u daljim fazama dizajna karaktera. Nakon što savladaju osnove, polaznici će biti spremni za naredne kurseve koji će dublje razrađivati varijacije karaktera, poziranje, facijalne ekspresije, kostime i dr.

Nastava će se odvijati u prostorijama kompanije Eipix Entertainment, opremljenim najsavremenijom tehničko-tehnološkom infrastrukturom potrebnom za razvoj video-igara i stripa.

Predavač

Kurseve vodi Harvi Nazareno Bunda, Corel Painter Master, koncept artist, ilustrator i predavač sa preko deset godina iskustva u kompanijama poput Lucas Arts, Marvel i Matel. Trenutno radi kao art direktor na naslovima Eipixovog brenda Imagine Incredible koji je posvećen produkciji autorskog stripa i digitalnom izdavaštvu. Njegov art portfolio možete pogledati ovde.

Broj polaznika

Broj polaznika je ograničen na šest polaznika po kursu.

Neophodna predznanja:

  • kursevi će biti održani na engleskom jeziku, te je neophodno osnovno poznavanje tog jezika
  • poželjno je poznavanje rada u rasterskim grafičkim programima (Photoshop, Manga Studio, Clip Studio Paint i sl)
  • prilikom prijave, poželjno je poslati portfolio sa primerima radova iz oblasti vizuelnih umentosti (tradicionalne/digitalne tehnike, različiti mediji)

 

Početak kursa:
18. maj 2017

Trajanje kursa:
Četiri nedelje (28 časova), dva puta nedeljno

Termini održavanja nastave:
utorak, 18h – 20h
četvrtak, 18:30h – 21:30h

Cena kursa:
29.000 RSD